کاروان زیارتی پیاده امام هشتم (ع)

اولين كاروان زيارتی پياده در شهريور ماه 1372 متشكل از 36 نفر از عاشقان و شيفتگان حضرت علی بن موسی الرضا(ع) گام در وادی عشق و عاشقی نهاد. با توجه به اينكه سفر پياده برای اولين بار در كشور صورت می گرفت و برای اكثريت مردم مبهم و نامفهوم بود به همين دليل اين كاروان حركت خود را از شهرستان طبس آغاز نمود كه به مدت 15 روز تا رسيدن به حرم رضوی به طول انجاميد. از آن زمان تا كنون هر سال اين سفر صورت گرفته است.

با حركت كاروان برنامه های تنظيمی كل سفر توسط واحد فرهنگی به مرحله اجرا در می آيد كه اين برنامه  ها را می توان به دو دسته تقسيم كرد: 1 ـ برنامه های عمومی و مستمر 2 ـ برنامه های ويژه

برنامه های عمومی تقريبا در طول مدت سفر يكنواخت و به طور مستمر انجام می شود بدين صورت كه: يک ساعت قبل از اذان صبح با پخش مناجات حضرت علی(ع)، زائرين جهت اقامه نماز شب و مناجات با مبعود خويش بيدار شده و با نزديک شدن به سپيده صبح و اذان با قرائت نافله، نماز صبح را به جماعت اقامه كرده و سپس همه با هم با قرائت زيارت عاشورای حسينی به تجديد ميثاق با سيد و سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين(ع) می پردازند. با اتمام دعا كاروان حركت پياده خود را آغاز نموده و با توجه به تاريک بودن هوا و باقی بودن فرصت تا طلوع خورشيد، كاروانيان درحالی كه عصای خود را به زمين زده و گام برمی دارند، مشغول اذكار مستحبی می شوند. در آستانه طلوع خورشيد زائرین با قرائت دعای عهد مهيای تجديد عهد با آقا و مولايشان حضرت بقيه الله الاعظم(عج) می گردند. سپس كاروان به حركت خود ادامه می دهد تا اینکه همزمان با فرا رسيدن اذان ظهر صف های جماعت را تشكيل داده و نماز ظهر و عصر را به جماعت اقامه می كنند. بعد از نماز به مدت 30 دقيقه درباره احكام و مسائل شرعی مطالبی توسط مدیر کاروان بیان شده و به سوالات زائرين پاسخ داده می شود.

بعد از صرف ناهار و استراحتی كوتاه كاروان حركت می كند تا در آستانه غروب خورشيد شاهد صحنه های زيبایی از اخلاص و عبادت زائرين باشد؛ هر زائر در گوشه ای از بيابان چفيه خود را پهن كرده و مشغول خواندن نماز امام زمان(عج) می شود، و پس از آن آماده اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء می گردد. يکی از برنامه های هرشب كاروان سخنرانی درباره موضوعات پيشنهادی زائران از قبيل معرفت به اهل بيت(ع)، توبه و… می باشد. زائرین در پايان سخنرانی، با مرثيه خوانی و نوحه سرایی مداحان اهل بيت(ع) به سينه زنی و عزاداری می پردازند كه اغلب تا نيمه های شب به طول می انجامد.

برنامه های ويژه سفر؛ با توجه به نام گذاری هرشب به نام يكی از چهارده معصوم(ع) مثل شب بقيع، كوچه های مدينه، شب مظلوميت حضرت علی(ع)، شب يامهدی(عج)، شب آتش زدن خيمه ها و …؛ برنامه های خاص در آن شب انجام می شود كه گوشه هایی از مظلوميت اهل بيت(ع) را به نمايش می گذارد.

اهداف عمده از تشكيل و حركت كاروان پیاده، اجرای سنت ديرينه ائمه اطهار(ع) و اولياءالله، تقويت روحيه معنوی در جوانان، خودسازی و كسب معرفت و نهايتا اظهار عشق و علاقه به خاندان عصمت و طهارت(ع) می باشد كه الحمدالله با وجود سختی ها و مخالفت های بعضی از عوام، امروزه نه تنها در سطح شهر بلكه در سطح كشور مورد استقبال قرار گرفته و كاروانيان زيادی راه اندازی شده است.

مختصري درباره سفر پياده به کربلا؛ اولين كاروان زيارتي پياده به کربلای معلی در سال1380 متشكل از 72 نفر از عاشقان و شيفتگان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بود که گام در وادی عشق و عاشقی نهاد و بعد از 27 روز طی طریق از استان های یزد، اصفهان و کرمانشاه به زیارت حضرت اباعبدا.. الحسین(ع) نائل گردید.